Program for Nærøysundfestivalen


Klikk for stort bilde

Her finner du oversikt over alle arrangementene som skal være med på Nærøysundfestivalen.

Festivalen markerer at sammenslåingen som skal gi Nærøysund kommune nærmer seg, samtidig som den skal gi et lite innblikk i hva som finnes av lag og foreninger og annen aktivitet i vår nye kommune. 

 

31. august – åpen dag på visningssenteret til Salmonor på Norveg. Med blant annet presentasjon av Nærøysundretten.

 

31. august til 8.september Friluftslivets uke

         

 1. september Bli kjent tur til Hundremeterskogen. Avgang 11.00 fra Moan (på venstre side rett før Kjetilhaugen på Ramstad)

 Arrangør: Abelvær IL

7.-8. september Bli kjent tur til Erikfjellvatnet og Grytbogen. Overnatting ved Erikfjellvatnet fra lørdag til søndag for de som ønsker. Resten kan gå rett Grytbogen på søndag. Det er også mulighet for båtskyss over fjorden.

Arrangør: Foldereid IL/Foldereid Utmarkslag

8. september Bli kjent-tur til Valøytind på Ytre Vikna. Oppmøte ved kaia på Valøya. Gode poeng på Yttertoppan denne dagen.

Arrangør: Yttertoppan

8. september Follalunken. Kolvereid ILs tradisjonsrike turmarsj. Gå lang eller kort løype i trim- eller turklasse.

Arrangør: Kolvereid IL

 

Kulturminnedagene

 

6. september Konsert i Nærøya kirke. Deltakere: Seljemark & Rømmen, Are Garmann og Sandra Dolmen.Arrangør: Nærøykirkas venner

8. september: Kulturminnedagen i Remmastrauman. Tema for året er «Tyttebæra». Med kåseri og aktiviteter

Arrangør: Nærforum og Havørn 4H

Utstillingen «Fremtidens kulturminner». Vises på Nærøy folkebibliotek.

Samarbeid Nærøy Historielag, Kolvereid skole og Nærøy folkebibliotek.

 

 

Demensaksjonen 2019

18. september: Foredrag i Kulturhuset i Nærøy med Gun Solum Myren. Med fokus på demens hos de som fortsatt bor hjemme. Pårørendehistorie, underholdning og servering. Fra klokka 18.00

22. september: Avslutning på demensaksjonen på Bjørkåstunet. Underholdning og kaffe.  Åpent for alle fra klokka 16.00

Arrangør: Demensforeningen i Nærøy

 

14.-21. september sjømatuka i Nærøysund

Nærøysund blir Norges største havbrukskommune. I folkehelseperspektiv er det et mål å få innbyggerne til å spise mer sjømat. Dette markeres blant annet på følgende arrangement:

14. september: Barnecup i fotball i Varøya

Arrangør: Nærøy IL

21.-22. september: SMN Cup i fotball på Kolvereid

Arrangør: Kolvereid IL

             

 

14. september: Sjøsaras dag på Foldereid. Sjøsara var opprinnelig fra Foldereid og virket i Sør-Gjæslingan. Nå skal hun minnes med egen dag på Foldereid.

Arrangør: Foldereid Samfunnshus SA

 

15. september: Tur til Søndagsvika ved Eiternes. Tur langs kulturstien til Søndagsvika. Området har blant annet flere gamle gravrøyser. Det serveres kaffe og saft ved gapahuken i Søndagsvika.

Arrangør: Gråmarka IL

 

17. september: Åpning av nye gapahuker ved Lille Bjørkneset. Arrangementet er åpent for alle.

Arrangør: Kolvereid Vel

 

19. september kulturkveld på Salsbruket Industrimuseum. Museet får besøk av Arnfinn Bråtteng og Lars Rønningen som forteller om oppveksten på Salsbruket på henholdsvis 30- og 40-tallet og 50- og 60-tallet.

 

21. september Åpen brannstasjon. Brannvesenet i Nærøysund-kommunene holder åpent på brannstasjonene på både Kolvereid og Rørvik.

 

21. september: Konsert med Rørvik Gospelkor og Retro singers. Rørvik Gospelkor får besøk av gospelkoret Retro Singers fra Oslo og de holder konsert i Norveg.

 

20.-21. september Sopinfesitvalen. Den grønne og blå matregionen i Ytre Namdal får presentere sitt mangfold på Kolvereid.

Arrangør: Nærøy Bondelag og Kolvereid Handelsstandsforening

 

Lørdag 21. September Magisk humorkveld med Einar og Tom. Kolvereid Idrettslag arrangerer pubkveld i forbindelse med Sopinfestivalen. De byr på splitter ny humorunderholdning på pubkvelden

 

22. september: Nærøysundcupen i fotball. En fotballcup for voksne. Bedrifter, naboer og venner oppfordres til å stille 7-er-lag i cupen.

Arrangør: De Talentløse

 

22. september: Høsttakkefest i Valøy kapell

Arrangør: Vikna menighet

 

25.-26. september: Teateraktiviteter for barn og unge.  Barbroteateret arrangerer teateraktiviteter for barn og unge mellom 6 og 18 år. Starter onsdag 25. september klokka 18.00 på Rørvik skole og fortsetter torsdag klokka 18.00 på Fikkan skole. Åpent for alle barn mellom Aktivitetene blir både inne og ute.

 

 

24. september: Grønn Aften i Krekling grendehus. Foredrag med Maria Berg Hestad fra Molde. Hun forteller om sin hage kalt «Det grønne skafferiet». Klokken 18.00 Møtet er åpent for alle interesserte. 

Arrangør: Folla Hagelag

 

27.-29. september: Øvingshelg for skolekorpsene i Nærøys. Skolekorpsene har tidligere hatt samarbeid med Fargespill. Dette er en oppfølging av dette.

Arrangør Kolvereid skolekorps

 

30. september: Jazzkveld i Kulturhuset i Nærøy. Med Hanna Paulsberg Concept. Teknisk arrangør er Namdal Storband.

 

1. oktober: Riksteatret viser «Romeo og Julie». I kulturhuset i Nærøy.

 

5.-6. oktober: «Måne over Nærøysund». Songlaget Njård og Kolvereid Mannskor har gått sammen for å lage en forestilling i Fjellvang i Ottersøy.

 

6. oktober: Bli kjent tur til jettegrytene ved Galtneset. Begrenset antall plasser. Påmelding til Frode Setran, mob: 991 65 871.

Arrangør: Setran 4H-gård

 

12.-13. oktober: Swingkurs i Ottersøy. Åpent for både nybegynnere og viderekommende. Det undervises i stilen west coast swing.

Arrangør: West coast (og) Swing Nærøysund/Vikna Frivilligsentral

 

14. oktober: Forfatterbesøk på Nærøy folkebibliotek. Besøk fra  forfatter Fartein Horgar.

 

18.-20. oktober: Swingkurs i Gravvik. Åpent for alle over 13 år som ønsker å komme seg opp av sofaen og danse swing.

Arrangør: Gravvik ungdomslag

 

Klikk for stort bilde