De siste 78 dagene i Nærøy kommunes historie så er det Rune Arstein fra Høyre som er ordfører og Wenche Finseth fra Senterpartiet som er varaordfører. Det vedtok kommunestyret i Nærøy mandag ettermiddag

  

 

I over tretti år har det vært en tradisjon å markere Internasjonal dag på Rørvik skole. Fredag ble årets utgave gjennomført og for første gang var det SOS Barnebyer og barn i Kosovo som vil nyte godt av småskoleelevenes innsats.

  

 

Onsdag 2. oktober underskrev Roy Harald Ottesen kjøpekontrakten for Nærøysund Fyr på vegne av Vikna kommune. Det betyr at det nesten 115 år gamle fyret midt i Nærøysundet blir eid av Nærøysund kommune.

 

  

De siste ukene har den halvøkologiske namdalske sauebonden Odin Jensenius vært på oppdagelsesferd i nye Nærøysund kommune. I løpet av høsten skal reisen presenteres på nettet slik at også andre enn Odin skal bli oppmerksom på hva som finnes i den vidstrakte kommunen.

  

 

Salsbruket var for et par generasjoner siden det største tettstedet i det som skal bli Nærøysund sammen med Rørvik. På det meste bodde det rundt 700 personer her. Mange har derfor minner fra oppveksten på stedet. To av dem delte noen av minnene med mange frammøtte på Salsbruket Industrimuseum på torsdag kveld.

  

Onsdag kveld ble et av flere lokale arrangement under Demensuka markert. Tema for kvelden var dagtilbud for demente. Det var Gunn Eva Myhren som holdt hovedinnlegget. Hun har skrevet en doktorgradavhandling om temaet dagtilbud for denne pasientgruppen.

 

  Rådmann Hege Sørlie fikk det ærefulle med å åpne Kolvereid Vels to nye gapahuker ved Lissbjørkneset på tirsdag kveld. Dette var et av innslagene under Nærøysund festivalen.

   

Været skremte nok bort en god det potensielle turdeltakere da det søndag ble invitert til Bli kjent-tur til Søndagsvika ved Eiternes på søndag. Men de som deltok fikk blant annet en spennende innføring i noe av historien på stedet, samt litt trompetmusikk som passet godt til området.

  

 

Få historiske kvinneskikkelser er så representativ for Nærøysund kommune som Sara Olsdatter. Den uredde og tøffe sjøkvinnen ble født innerst inne i den nye kommunen på Foldereid og virket i store deler av sitt voksne liv ute ved kysten, hovedsakelig på Sør-Gjæslingan. Lørdag 14. september ble hun hedret med både sin egen dag og en egen vals på Foldereid.

  

 

Som et prøveprosjekt har Nærøy kommune i år satt i gang Kulturtimen. En time i uken får elvene på første til tredje trinn mulighet til å utfolde seg i ulike aktiviteter. Det beste er at det er gratis slik at alle elevene kan være med.