Strategi og samfunn blir en helt ny avdeling i Nærøysund kommune. Onsdag var de som foreløpig er plassert i denne avdelingen samlet for et oppstartmøte.

Tre elever fra elevrådet ved Nærøy ungdomsskole stilte opp på tirsdagens møte i Arbeidsutvalget for Nærøysund kommune. Der utfordret de politikerne på å tenke på miljøet i det kommende arbeidet.

Innen fristen på mandag så var det åtte partier som leverte valglister til det aller første kommunevalget for Nærøysund kommune.

De seks kommunevåpenfinalistene symboliserer flere ulike sider ved den nye kommunen. 

Du kan lese begrunnelsene under. 

Så kan du avgi stemme på din favoritt her:

http://naroysund.info/nytt-kommunevapen/stem-pa-kommunevapen.10477.aspx

 

Arbeidsutvalget for visjon, symboler og felles kultur i Nærøysund kommune har valgt ut finalistene i idekonkurransen for nytt kommunevåpen for Nærøysund kommune. Nå skal innbyggerne i kommunen få si sitt om hvilket kommunevåpen de ønsker.

 

 

Med bare sju elever er Abelvær den minste skolen i hele Nærøysund kommune. Elevene har god plass å boltre seg på både ute og inne.

 

Lørdag skal Nærøysund kommune være representert på Skreifestivalen i Rørvik. Der skal det også avsløres hvilke finalister som har gått videre i kommunevåpenkonkurransen. Vi håper mange stikker innom for å få svar på det de eventuelt lurer på om sammenslåingsarbeidet.

Over hele landet streiket ungdom for bedre klima på fredag. Også i de to kommunene som skal bli Nærøysund så engasjerte ungdom seg i dette. Nærøyordfører Steinar Aspli måtte blant annet svare på hvilken miljøpolitikk Nærøysund kommune skal ha.

 

Ved første øyekast kan Foldereid oppvekstsenter se ut som hvilken som helst skolebygning bygd på 1960-tallet, men de senere årene har det vært gjort en god del oppgraderinger på skolen som gjør at den framstår ganske moderne.

 

I begynnelsen av februar flyttet Voksenopplæringen og flyktningetjenesten i Vikna inn i helt nye lokaler. Torsdag ble det invitert til åpen dag der alle interesserte fikk komme og se hvordan de rundt femti elevene og de ansatte har fått det i sine nye klasserom og kontorer.