Byggingen er godt i gang ved det som skal bli den nye barneskolen på Kolvereid. Når den er ferdig så vil barne- og ungdomsskolen på Kolvereid bli knyttet tett sammen.

Camilla Vågan er tilsatt i den nyopprettede stillingen som strategi- og plansjef i Nærøysund kommune og får med det ansvar for et bredt tjenesteområde på det overordnede plan i den nye kommunen. Hun ser fram til å begynne i en allsidig stilling som får stort ansvar for utvikling i den nye kommunen.

 

Et kommunevåpen er en kommunes viktigste symbol. Det er kommunens kjennetegn på alt fra biler til brevark og det første som møter en på veiskilt når man tar veien inn i en kommune. Nå starter arbeidet med å finne Nærøysund kommunes kommunevåpen.

Flyktning- og innvandringstjenesten i Nærøy og Vikna har gått sammen for å arrangere et frokostmøte på torsdag 24. januar på Mangfoldshuset på Kolvereid. Da inviteres lokalt næringsliv for å møte elevene for å høre hva de kan tilby bedriftene. 

 

Nærøy kommune har de senere årene hatt en satsing på god og næringsrik mat til beboerne på institusjonene og omsorgsboligene. De ansatte på kjøkkenet sørger hver dag for fem måltid til brukerne.

 

Det har gått tre måneder siden prosjektleder Hege Sørlie startet sitt arbeid med å bygge Nærøysund kommune. På denne tiden er det meste av ledergruppen til den nye kommunen kommet på plass og overordnet organisering er vedtatt. Nå ønsker Sørlie å bli bedre kjent med de nærmere 1000 ansatte i den store kommuneorganisasjonen. Mandag var det tid for de første av mange avdelingsbesøk for den kommende rådmannen.

 

Når vi nå går inn i jula 2018, så betyr dette også at vi bare har ett år igjen til at Nærøysund kommune er en realitet. Prosjektleder og kommende rådmann i Nærøysund Hege Sørlie har ved nyttår hatt sine tre første måneder i stillingen, og hun føler at på disse tre månedene så har en kommet et godt stykke på vei mot den nye kommunen.

I Nærøysund kommune så vil oppvekst- og familie være en av tre kommunale avdelinger. Inn i dette området kommer også helsestasjonen og barnevern inn som en naturlig del for å drive godt forebyggende arbeid.

Førstkommende fredag, den 7. desember er det klart for årets siste møte i Fellesnemnda for nye Nærøysund kommune. Flere viktige saker står på dagsorden.

 

Kommunesammenslåingen medfører at noen av innbyggerne må skifte gateadresse, mange får nye gårdsnummer og både skolekretser og valgkretser må avgjøres. Sammen har medarbeidere fra dagens kommuner kommet godt i gang med å samordne dette arbeidet.