Bli med ut i historien

Klikk for stort bildeSøndagsvika er et flott utfartssted for alle. Stien til området har universell utforming. Søndag går det en Bli kjent-tur i forbindelse med Nærøysundfestivalen hit. Det er Gråmarka IL som inviterer til det. 

 

Som en del av Nærøysundfestivalen så inviteres det førstkommende søndag til Bli kjent-tur til Søndagsvika i Gravvik. Dette er et område som alle har lett tilgang til og som byr på mye historie. Alle som ikke har vært her før anbefales å ta en tur.

 

Fram til Søndagsvika ved Eiternes i Gravvik er det anlagt en kultursti. Denne stien har universell utforming, slik at alle kan ta seg fram enten de kommer til fots, i barnevogn eller rullestol.

I forbindelse med Nærøysundfestivalen så inviterer Gråmarka Idrettslag til bli kjent-tur til Søndagsvika. Det skjer førstkommende søndag, den 15. september. Turen starter klokka 12.00.

Turen passer som sagt for alle og stien er på 1,2 kilometer. Underveis så kan man få med seg en god del historie. Stien passerer blant annet et gammelt torvuttak. Det finnes også en del gravrøyser i området. Dette vil få ekstra fokus på turen. Konservator og arkeolog Kristin Kjønsø fra Museet Midt deltar på turen og hun skal blant annet fortelle litt om hva som kan være historien til gravrøysene.

Med på turen er også trompetist Kristoffer Lona fra Kongsmoen. Han skal bidra med musikalsk innslag på turen.

Det blir i tillegg til historisk og musikalsk påfyll også god tid til å se seg om i og rundt Søndagsvika. I selve vika er det gapahuker og der vil det også fyres opp i bålpanna slik at de som ønsker det kan grille. Grillmat må en ha med selv, men Gråmarka IL serverer saft og kaffe til de som tar turen.

Alle som ønsker å bli kjent med denne delen av Nærøysund anbefales å legge søndagsturen til Søndagsvika.

 

Du kan lese mer om arrangementet her: 

https://www.facebook.com/events/2487477511495540/