Første besøk på avdelingsturneen

Klikk for stort bildeDe ansatte på Nærøy bo- og behandlingssenter var blant de som fikk besøk av prosjektleder Hege Sørlie på den første dagen som var satt av til besøk i Nærøysund kommunes mange avdelinger.

 

Det har gått tre måneder siden prosjektleder Hege Sørlie startet sitt arbeid med å bygge Nærøysund kommune. På denne tiden er det meste av ledergruppen til den nye kommunen kommet på plass og overordnet organisering er vedtatt. Nå ønsker Sørlie å bli bedre kjent med de nærmere 1000 ansatte i den store kommuneorganisasjonen. Mandag var det tid for de første av mange avdelingsbesøk for den kommende rådmannen.

Nærøysund kommunes nærmere 1000 ansatte er fordelt på over rundt førti avdelinger fra Foldereid i øst og Austafjord i vest. Prosjektleder og kommende rådmann for Nærøysund kommune, Hege Sørlie ønsker å bli kjent med den store organisasjonen og har i løpet av de første par månedene av 2019 planer om å besøke alle avdelingene.

- Dette gjør jeg for å kunne bli bedre kjent med folkene som jobber her og ikke minst bli bedre kjent i bygningene som huser de ulike avdelingene. Det er lettere for meg å bygge organisasjonen når jeg vet hvordan det er på skolene, sykehjemmene og de andre avdelingene i kommunen, sier Sørlie som har jobbet som rådmann i Meløy de siste årene og må derfor bli kjent med kommuneorganisasjonene i begge kommunene i det som skal bli Nærøysund.

Klikk for stort bildeDe ansatte fikk fortelle sin påtroppende sjef om sine avdelinger. De ansatte i hjemmesykepleien kunne blant annet vise at de hadde et lite arbeidsrom på basen på Kolvereid.

Mange avdelinger

Denne uken var det klart for de første besøkene. Mandag ble en maratondag med besøk på en av de største samlingene med avdelinger, nemlig på helsetunet på Kolvereid. Prosjektlederen startet turneen på felleskjøkkenet i kjelleren av den gamle sykeheimen på Kolvereid. Deretter gikk turen innom dagtilbudet for demente, avdelingene på Nærøy bo- og behandlingssenter, omsorgsboligene på Sjøsiden og Bjørkåstunet, helsestasjonen, legekontoret, frisklivssentralen, hjemmesykepleien, rus- og psykiatritjenesten samt miljøtjenesten.

Besøksrunden fortsetter onsdag med besøk på flere av skole- og oppvekstavdelingene på Kolvereid. Neste torsdag står Rørvik skole for tur. Målet er å komme gjennom de øvrige avdelingene i løpet av januar og februar.

 

Interessant

Hege Sørlie sier at det var interessant og hyggelig å møte noen av de mange ansatte som har helsesektoren i dagens Nærøy kommune på deres arbeidsplasser. Selv om det ble en rask stopp på enkelte av avdelingene så fikk den påtroppende rådmannen et innblikk i hva som foregår innen denne sektoren. Det er viktig når arbeidet med å bygge den nye kommunen nå går videre.Klikk for stort bildeEn engasjert enhetsleder for rus- og psykiatritjenesten, Solrunn Urdshals viste Hege Sørlie rundt, blant annet på dagtilbudet Lyspunktet.