Full fart på internasjonal dag

Klikk for stort bildeFjerdeklassingene åpnet arrangementet med å fortelle om aksjonen og framføre to sanger om SOS Barnebyer.  

 

I over tretti år har det vært en tradisjon å markere Internasjonal dag på Rørvik skole. Fredag ble årets utgave gjennomført og for første gang var det SOS Barnebyer og barn i Kosovo som vil nyte godt av småskoleelevenes innsats.

 

 

Internasjonal dag har en lang tradisjon for småskoleelevene på Rørvik skole. I tretti år har de samlet inn penger til hjelpeorganisasjonen Forut på disse arrangementene. I år går derimot pengene som samles inn til SOS Barnebyer.

Klikk for stort bildeMed hjelp fra foreldre og lærere gjennomførte elevene på småskolen nok en vellykket Internasjonal dag.  Foruten at det er ny hjelpeorganisasjon som er involvert er opplegget som tidligere. Det vil si at foreldre, besteforeldre og andre inviteres inn på skolen. De vel 200 elevene i første til fjerde klasse har i over en måned forberedt dagen. Det har de blant annet gjort med å lage premier til tombolaen. Tombola, loddbok og salg av kaffe og vafler er inntektskildene på Internasjonal dag. I likhet med tidligere år var det også denne fredagen fullt i gangene på småskolen de to hektiske timene som arrangementet pågikk.

På åpningen så sang fjerdeklassingene blant annet SOS Barnebyer-sangen som de har øvd inn, samt at de fortalte litt om opplegget. Elevene har i tillegg til forberede premier og lignende også jobbet med andre aspekt rundt internasjonalt hjelpearbeid. I år så er pengene som kommer inn øremerket et SOS Barnebyer-prosjekt i Kosovo. Elevene har også fått lære litt om dette landet og forholdene der i forbindelse med Internasjonal dag.

Klikk for stort bildeElevene har laget tombolagevinster og hjalp også til med å selge tombolalodd.  Se video fra arrangementet under: