Gleder seg over nye og mer egnede lokaler

Klikk for stort bildeDenne gjengen og de andre elevene og lærerne på Voksenopplæringen i Vikna trives godt i sine nye lokaler. Her har de fått store klasserom og bra fellesareal.

 

 

Ved sist månedsskifte så tok voksenopplæringen og flyktningetjenestene i Vikna kommune i bruk sitt helt nye bygg. De ansatte og elevene i voksenopplæringen trives godt i sine nye lokaler som er mer egnet for deres bruk enn de tidligere lokalene. Samtidig er for første gang voksenopplæringen og flyktningetjenesten i Vikna samlet under samme tak.

 

Det har den siste tiden reist seg et modulbygg midt mellom Rørvik skoles to avdelinger. Dette er det nye bygget til voksenopplæringen og flyktningetjenesten i Vikna. I løpet av de siste dagene av januar så gjennomførte de flytteprosessen inn i nybygget.Klikk for stort bildeFor lærerne på voksenopplæringen så er det en stor forbedring å komme til de nye lokalene. Her får de hver sin arbeidsplass i et romslig personalrom.

- Her har vi fått det veldig bra, med gode arbeidsplasser, god luft og god plass, sier lærerne ved voksenopplæringen. De siste årene har de hatt tilhold i de gamle lensmannslokalene i sentrum, og disse lokalene har ikke vært godt egnet til undervisningsformål, blant ved at de har hatt små og for få klasserom.

 

 

Samlokalisert

Voksenopplæringen er formelt underlagt Rørvik skole, og det var derfor naturlig at når det skulle bygges et nytt bygg for dem at den ble plassert på skoleområdet. Det to etasjes modulbygget gir god plass for voksenopplæringen og flyktningtjenesten. Bygget inneholder fem store klasserom, et arbeidsrom for lærerne, et stort skolekjøkken, felles spiserom for elever og ansatte, fire grupperom og fire kontorer for flyktningetjenesten.

Klikk for stort bildeEtter over åtte år med kontor i Rørvik samfunnshus er leder for flyktningetjenesten i Vikna Rita Marie Nordheim og hennes kolleger nå samliokalsiert med voksenopplæringen i de nye lokalene. Flyktningetjenesten har hatt tilhold i Rørvik samfunnshus og blir nå for første gang samlokalisert med voksenopplæringen. Leder for flyktningetjenesten Rita Marie Nordheim sier at det er litt rart å forlate kontoret hun har hatt i samfunnshuset siden 2010, men at det er en fordel å få komme tett på voksenopplæring der mange av deltakerne på introduksjonskurset til flyktningetjenesten går.

- Vi har jo samarbeid også med andre etater, som for eksempel Nav, så det blir litt farting til samfunnshuset også nå, sier Nordheim.

 

Eget kjøkken

Flyktningtjenesten har fått fire kontorer i andre etasje på det nye bygget. I samme etasje er det fire klasserom. Det gjør at for flyktningene så er det kort vei for å få kontakt med flyktningetjenestene i friminuttene på voksenopplæringen.

Taghrid, som er en av flyktningene som går på voksenopplæringen er kjempefornøyd med de nye lokalene.Klikk for stort bildeVoksenopplæringen har fått et godt skolekjøkken hvor elevene får opplæring i matlanging. Samt at de kan lage mat til hverandre.

- Det er fine lokaler, alt er rent og det er god plass, sier Taghrid. Hun synes spesielt kjøkkenet og spiserommet har blitt veldig bra. Nybygget er utstyrt med et skolekjøkken med tre kokeplasser. Leder for voksenopplæringen Liv Kari Ness sier dette er veldig viktig i opplæring av elevene. Det handler om å lære en del dem hvordan et norsk kjøkken fungerer. Samtidig som det er en fin plass å lage god mat.

 

Nært andre skoler

I Vikna er i dag flyktningetjenesten og voksenopplæringen fordelt mellom henholdsvis helse- og sosial og skole- og oppvekst avdelingen. I Nærøy er de allerede samlet. Det vil de også bli i Nærøysund. Så dette er en forsmak på det som kommer.Klikk for stort bildeElevene på voksenopplæringen holder til i fem like store klasserom i det nye bygget.

Voksenopplæringen i Vikna er altså underlagt Rørvik skole. Når de nå for første gang er på samme skoleområde som resten av skolen så er det en fordel for administrasjonen. Det som er enda større fordel for elevene er nærheten til Ytre  Namdal videregående skole, som også ligger rett ved. Voksenopplæringen har en del samarbeid med den videregående skolen. Nærheten her er derfor også viktig.

 

Klikk for stort bildeNybygget til Voksenopplæringen og flyktningetjenesten i Vikna er plassert på skoleområdet midt mellom småskolen og nyskolen. Voksenopplæringen er en del av Rørvik skole som nå for første gang er samlet på ett område.