Jakten på kommunevåpenet er over

Klikk for stort bildeDette blir Nærøysund kommunes kommunevåpen. Det vedtok kommunestyret i Nærøysund på sitt første møte. 

 I sitt aller første møte så bestemte kommunestyret i Nærøysund kommunevåpenet som skal symbolisere den nye kommunen. De gikk inn for alternativet med en grønn og blå flette på hvit bakgrunn.

 

Kommunestyret fikk i utgangspunktet tre alternativ å velge mellom. Det ene var samme motiv med to alternative bakgrunner. En blå bakgrunn og en hvit bakgrunn. Det tredje alternativet var en bru hovedelementet.

Det ble ingen stor debatt i kommunestyret om kommunevåpenet, men en del av representantene fremmet sitt syn for de ulike alternativene. Samtidig så sa flere av dem at de godt kunne leve med begge alternativene.

Flertallet i kommunestyret gikk inn for alternativ 2B, som var en blå og grønn-kombinasjon som har mye symbolikk i seg. Det første en tenker på når en ser Nærøysunds kommunevåpen er sammenflettingen mellom hav og land. Dette representerer det som har vært hovednæringene i området i mange generasjoner – landbruk, fiskeri og havbruk. Samtidig så kan dette symbolisere en bru som går over sundet som har gitt kommunen navn. Formen på figuren kan også symbolisere et tau eller en flette som binder noe samme og er et tegn på samhold og samarbeid. Med enda mer fantasi så kan en også se formen av en fisk i de blå delene på kommunevåpenet. Kommunevåpenet åpner dermed opp for flere fortolkninger. Samtidig så er det er moderne og stilrent våpen som har blitt godt mottatt av innbyggerne.  

Den endelige utformingen av kommunevåpenet er utført av grafisk designer Kasia Dyna, som driver Nowa Designverksted, som har kontor i Ottersøy.

Nå starter jobben med å utarbeide en grafisk profil for den nye kommunen. Kommunevåpenet dannet grunnlaget for dette.

Klikk for stort bildeKlikk for stort bildeDette var de to andre forslagene til kommunevåpen som kommunestyrepolitikerne kunne stemme over.