– Jeg ser fram til å bli kjent med folket

Hege Sørlie har startet arbeidet som prosjektledende rådmann i Nærøysund kommune. Første post på programmet er å gjøre seg kjent med folk og institusjoner i nykommunen.

Med kontorplass både på Kolvereid og i Rørvik får Sørlie god anledning til å gjøre seg kjent med landskapet i det som etter 1. januar 2020 blir Norges 63. største kommune. Møtet med folket og institusjonene som skal bidra til inkludering, omsorg, kunnskap, bærekraft og vekst i Nærøysund kommune.

– Selv om jeg kjenner regionen godt fra før av, ser jeg fram mot å komme meg ut for å treffe folk og gjøre meg kjent med kommunen, sier Sørlie.

Klikk for stort bildeRutinert leder
Fram til tiltredelsen i Nærøysund kommune, jobbet Sørlie som rådmann i Meløy kommune. Sørlie har også hatt tilsvarende stilling i Namsos kommune. I tillegg til elleve års erfaring som rådmann, har Sørlie en master i ledelse fra Handelshøyskolen BI. Hun har også fungert som spesialrådgiver for Helse Nord-Trøndelag i forbindelse omstillingsprosesser i helseforetaket.

Den rutinerte lederen får den viktige oppgaven med å lede arbeidet med å bygge nye Nærøysund kommune. Sørlie får blant annet ansvaret for den nye kommuneorganisasjon med nærmere 900 ansatte. Etter etableringen av Nærøysund kommune 1. januar 2020, tiltrer Sørlie som rådmann i kommunen.

Ansatt nummer 1
På rådmannens visittkort finner vi allerede det første synlige beviset på at Nærøy og Vikna blir én kommune fra 1. januar 2020.

– Det blir for tungvint med to epostadresser, én for hver av dagens kommuner. Derfor har jeg fått en epost-adresse med Nærøysund kommune i navnet. Det er et lite bilde på at vi er i endring. Nå starter en stor og omfattende oppgave med å bygge en framtidsretta og helhetlig kommuneorganisasjon. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet sammen med resten av ledergruppa, tillitsvalgte og ansatte i kommunen, avslutter Sørlie.