Kom deg ut i Nærøysund

Klikk for stort bildeHvert år arrangerer Nærforum og Havørn 4H kulturminnedag i Remmastrauman. I år blir dette en del av Nærøysundfestivalen. Dette er et av flere turmål du kan legge ut på i løpet av helga.

 

 

Nærøysundfestivalen går videre. Denne helgen er det flere gode muligheter til å komme seg ut til områder av Nærøysund du kanskje ikke har vært på tidligere.

 

Nærøysundfestivalen omfatter også flere årlige arrangement. Blant disse er Friluftslivets uke og Kulturminnedagene. Friluftslivets uke er vi midt inne i nå, mens kulturminnedagene starter til helgen.

Begge disse arrangementene gir meget gode muligheter til å komme seg ut til nye deler av Nærøysund for de som ønsker det.

 

Høstkonsert på Nærøya

Kulturminnedagenes første arrangement i Nærøysund er høstkonserten i Nærøykirka. Dette er en unik mulighet til å få oppleve den spesielle atmosfæren med konsert i den gamle middelalderkirken. Hovedattraksjon for årets høstkonsert er Seljemark & Rømmen. Det er en trio bestående av søstrene Ranveig og Mildrid Seljemark samt Kathrine Rømmen. På konserten deltar også Are Areklett Garmann og det unge lokale pianotalentet Sandra Dolmen.

Klikk for stort bildeHøstkonsert på Nærøya er helgas første arrangement under Nærøysundfestivalen.Konserten starter klokka 19.00, men det går båt fra Storvollen på Marøya allerede fra klokka 17.00. Klokka 18.00 så vil Camilla Vågan fortelle om Nærøykirkas historie fra stabburstrappa. Det blir også servering av urtesuppe, kaffe, saft og kaker.

 

Kulturminnedag i Remmastrauman

På søndag 8. september har du flere steder å velge mellom å besøke. Da er det fire ulike arrangement som er en del av Nærøysundfestivalen. Alle gir mulighet til å komme til nye og kanskje for mange ukjente deler av Nærøysund.

Et av arrangementene er også en del av Kulturminnedagene. Det er Nærforum og Havørn 4Hs markering av årets kulturminnedager. Dette skjer som vanlig i Remmastrauman. Dette har de lang tradisjon for. Tema for kulturminnedagene i år er «Tyttebæra», og dette vil også stå sentralt i markeringen i Remmastrauman. Det blir blant annet kåseri og ulike aktiviteter. Det er mulig å komme seg til Remmastraumen både med egen båt og ved å gå turstien som starter fra Bjørkneset ved Ramfjord.

 

Erikfjellvatnet og Grytbogen

Tur med både båt og til fots kan du få også når Foldereid Idrettslag og Foldereid utmarkslag inviterer til tur til Erikfjellvatnet og Grytbogen til helga. Turen starter allerede på lørdag og da er det mulig å overnatte i Erikfjellhytta Klikk for stort bildeFoldereid IL og Foldereid utmarkslag inviterer til overnattingstur på Erikfjellhytta fra lørdag til søndag før turen går videre til Grytbogen.fra lørdag til søndag. Det er også mulig å gå direkte til Grytbogen på søndag klokka 10.00. De som ikke har lyst til å gå langs traktorvegen kan dessuten få båtskyss inn til Grytbogen klokka 11.00. Ta kontakt med Svein Kr. Skeie på telefon 950 23 337 innen klokka 10.00 på søndag dersom du ønsker båtskyss. Det blir matservering inne ved den gamle husmannsplassen Grytbogen. Plassen eies nå av kommunen.

 

Valøytind

Mens Grytbogen ligger nesten så langt øst du kommer i Nærøysund, så er det andre turmålet det er mulig å gå denne søndagen nesten så langt vest du kommer i den nye kommunen. Yttertoppan i Ytre Vikna idrettslag inviterer denne dagen til tur til Valøytind. Valøytind omtales som en av de beste utsiktspunktene i denne delen av kommunen.

Oppmøte for å være med på denne turen er klokka 12.00 ved kaia i Valøya. Denne dagen gir Yttertoppan ekstra poeng til de som blir med på turen. De som samler toppoeng kan få 150 poeng på denne turen til Valøytind.

 

Follalunken

Det er også mulig å få en søndagstur midt mellom øst og vest – nærmere bestemt på og ved Kolvereid. Denne dagen arrangeres også den tradisjonsrike Follalunken. Som vanlig blir det både trimklasse og konkurranseklasse, og det er mulig å velge både den lange løypa på elleve kilometer eller den korte på seks kilometer. Den lange løypa starter ved Torgerhaugen, mens den kortere starter ved Finnemoen.Klikk for stort bildeSøndag arrangerer Kolvereid IL Follalunken for 42. gang. Som vanlig er det både konkurranseklasse og trimklasse, samt både kort og lang løype.

Follalunken starter klokka 10.00 for de første trimerne, og klokka 12.00 for konkurranseklassen.

 

God tur!

Dermed er det ingen grunn til å sitte inne på søndag, men kom deg ut og bli kjent med Nærøysund. Er du skikkelig sprek kan du rekke flere av arrangementene. For eksempel bli med til Erikfjellvatnet på lørdag og gå tilbake samme dag, starte tidlig på Follalunken på søndag og avslutte med tur til enten Valøytind eller Remmastrauman etterpå.

God tur!