Minnes Sjø-Sara med en egen dag

Klikk for stort bildeSjø-Sara er minnet med en statue laget av Torleif Flosand som står i Nærøysundet. Nå skal den kvinnelige sjøhelten som gjorde seg bemerket i vårt område for rundt 200 år siden minnes med en egen Sjø-Sara dag på Foldereid, der hun ble født. 

 

 Sjø-Sara er en skikkelig Nærøysund-kvinne. Født i 1775 på Foldereid og virket i store deler av sitt liv i Sør-Gjæslingan. Nå minnes hun med en egen dag på stedet der hun ble født.

 

Sara Olsdatter ble født på Larsgården i Foldereid i 1775. Nå snart 250 år etter sin fødsel skal hun minnes med en egen dag et steinkast unna barndomshjemmet. Det er Foldereid Samfunnshus SA som har tatt initiativet til en egen Sjø-Sara-dag i forbindelse med Nærøysundfestivalen.

Blant de som deltar er Foldereid Hornmusikklag og Rørvik Musikkforening. De skal spille både hver for seg og sammen. Det skal blant annet være en urpremiere på «Sjø-Saras vals» som er komponert for anledningen av Hans Ivar Ellingsen, som dirigerer Foldereid Hornmusikklag.

Til denne dagen kommer også Kjellrun Åsgard fra Rørvik for å fortelle litt om historien til Sjø-Sara. Åsgard har tidligere jobbet en del med fortellinger om Sjø-Saras liv og virke.

Det blir dessuten en del konkurranser, aktiviteter og salg av noe å spise og drikke.  

 

Les mer om Sjø-Sara på Nærøysund kommunes facebook-side

https://www.facebook.com/notes/n%C3%A6r%C3%B8ysund-kommune/sj%C3%B8-sara-en-ekte-n%C3%A6r%C3%B8ysund-kvinne/353074942116363/

 

Klikk for stort bildeSara Olsdatter, kalt Sjø-Sara ble født på Larsgården på Foldereid, den lå i området der kirka står i dag.