Nææært på Nærøysund er i gang

Klikk for stort bildePå Foldereid fikk Odin prøve en elektrisk sykkel. Fotograf Martin Fossland foreviget sekvensen og den er å se i første episode av «Nææært på Nærøysund med Odin Jenseius» som nå er tilgjengelig på nett.   

 

Onsdag ettermiddag var det premiere for nettserien «Nææært på Nærøysund med Odin Jensenius». I løpet av elleve episoder fram mot nyttår skal den halvøkologiske sauebonden Odin Jensenius sammen med seerne bli bedre kjent med ulike deler av Nærøysund kommune.

 

Allerede har nesten 2000 personer fått med seg første episode av «Nææært på Nærøysund med Odin Jensenius» via nettsiden nææært.no. Nå venter ytterligere ti episoder fra reisen på publisering hver onsdag ut året.

 

Presenterer seg med humor

Bakgrunnen for serien er at Vikna og Nærøy kommuner fra 1. januar slår seg sammen til Nærøysund kommune. Målsetningen er å kunne få vise fram ulike deler av den nye kommunen både for de som bor der og for andre.

- Flere sammenslåingskommuner har presentert sin nye kommune gjennom en serie på nett. Vi ønsket vår egen vri, sier kommunikasjonsrådgiver Morten Wengstad i Nærøysund kommune som har jobbet med serien sammen med Odins skaper Klaus Sonstad samt Lars Øvereng og Martin Fossland fra Namdalsavisas markedsavdeling.

- Odin Jensenius var førstevalget for en slik serie, og vi er veldig glad for at Klaus sa ja til å være med. Odin er som kjent Namdaling og opptatt av gode mellommenneskelige verdier. Det passer oss bra, sier Wengstad. Det er mange måter en kan presentere en ny kommune, her har Nærøysund kommune tenkt nytt og satset på humor, og det ser ut til å være godt mottatt.

 

Starter på Foldereid

Første episode starter ved Nærøysunds innfallsport østfra, Foldabrua og Foldereid. Odin møter to av kafégjestene på Krambua kafé på Foldereid og får litt av deres livshistorier. I de øvrige episodene så reiser han på kryss og tvers i den nye kommunen for å bli bedre kjent med de som bor her og hva de driver med. Både bedrifter, skoler og kulturinstitusjoner får besøk. Neste uke går turen til området rundt selve Nærøysundet, nærmere bestemt Marøya og Ottersøy.Klikk for stort bildeOdin Jensenius starter sin reise gjennom nye Nærøysund kommune ved Foldabrua. Gjennom elleve episoder så skal han på oppdagelsesferd gjennom den nye kommunen.    

Hver episode legges på onsdager tilgjengelig på nettsiden nææært.no og her suppleres videoene med tekster som presenterer de ulike delene av Nærøysund og folket som bor der. Episodene legges også ut på Facebook-siden til Nærøysund kommune hver fredag ettermiddag.

- Vi håper at flest mulig får se filmene og at både de som skal bli nærøysundinger og andre blir mer kjent med hva som befinner seg i vår vidstrakte kommune, sier Morten Wengstad.

 

Se mer på nææært.no