Overtar den politiske ledelsen i Nærøy

Klikk for stort bildeEtter fire år som varaordfører rykker Rune Arstein fra Høyre opp til ordfører de siste 78 dagene før Nærøy kommune er historie. Wenche Finseth fra Senterpartiet er valgt til ny varaordfører ut perioden.  

De siste 78 dagene i Nærøy kommunes historie så er det Rune Arstein fra Høyre som er ordfører og Wenche Finseth fra Senterpartiet som er varaordfører. Det vedtok kommunestyret i Nærøy mandag ettermiddag

 

 

Ordfører i Nærøy gjennom 21 år Steinar Aspli fra Senterpartiet har søkt permisjon fra vervet ut året på grunn av at han er valgt til Senterpartiets gruppeleder på fylkesplan. Det er en heltidsstilling med base i Trondheim. Mandag ga kommunestyret Aspli permisjon fra ordførervervet og det innebar samtidig at Rune Arstein, som har vært varaordfører den siste perioden rykker opp som ordfører. Dette førte til at det måtte velges ny varaordfører. Kommunestyret vedtok at Wenche Finseth skulle bli ny varaordfører i de siste dagene før Nærøy er historie.

Tirsdag skal Nærøysund kommunestyre ha sitt første møte, men de to eksisterende kommunestyrene i Nærøy og Vikna vil virke parallelt fram til nyttår for å ta seg av saker som gjelder bare den ene kommunen. De gamle kommunestyrene vil også ha ansvaret for å avvikle Nærøy og Vikna som kommuner før nyttår.

Rune Arstein vil gå inn i full stilling som ordfører i Nærøy fra denne uken og tar alle oppgaver som ordføreren skal ha. Høyremannen Arstein blir dermed siste sittende ordfører i Nærøy kommune.