På befaring etter halvgått løp

 

 

Klikk for stort bildeKaj Jonny Årsandøy fra Entreprenør Einar Olsen AS viste formannskapsmedlemmene i Nærøy rundt på byggeplassen til nye Kolvereid barneskole og bibliotek.Anleggsperioden for den nye barneskolen og biblioteket på Kolvereid er nå halvveis. Tirsdag var formannskapet i Nærøy på befaring for å få oppdatert status på byggeprosessen.

Grunnarbeidet til nybygget som skal huse barneskolen og biblioteket på Kolvereid startet i fjor sommer. Overtakelsen er satt til mai neste år. Dermed er vi akkurat halvveis i anleggsperioden. Formannskapsmedlemmene i Nærøy kommune fikk en omvisning i bygget som nå begynner å ta form. Målet til Klikk for stort bildeDet meste av bygget er i tre, og mye av treet vil også vises når bygget står ferdig.Entreprenør Einar Olsen AS, som er de som har hovedentreprisen for bygget er at tak og vinduer skal være på plass før sommerferien. Ut mot Sentrumsgata så skal det en glassfasade, og denne blir ikke gjort ferdig før senere.

 

Massivtre

Foruten glassfasaden så bygges det meste av bygget i tre. Dette er i stor grad et massivtrebygg der mest mulig er laget med ferdigkuttede treelementer som kommer fra Åmot og Østerrike. Massivtre er foreløpig en lite brukt løsning her i regionen, men bruk av tre i stedet for andre materialer gir flere miljømessige og også bygningsmessige fordeler. Noe av bygget er gjort med tradisjonelt Klikk for stort bildeBygget begynner nå å ta form. I dette området kommer blant annet SFO-avdelingenstenderverk, men det er flater som skal dekkes med andre materialer. Dette gjøres også av økonomiske grunner.

 

Fornøyde politikere

Formannskapsmedlemmene var godt fornøyd med det de fikk se, og sa at de med å besøke byggeplassen fikk en bedre oversikt over hvordan skolen blir og hvordan framdriften er. Det gjenstår fortsatt mye arbeid før byggingen er ferdig. Ytternamdalsk vær har vært en utfordring. Blant annet med mye vind når elementene skal heises på plass. Men en ligger nå greit an til å nå målet om overtakelse i mai neste år.

 

Klikk for stort bildeFormannskapets medlemmer var fornøyd med det de fikk se på byggeplassen og sa det var lettere å forstå omfanget av bygget når de har vært på befaring.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan se video fra byggeplassen her: