Rørvik Helsesenter klar for innflytting

Klikk for stort bildeRørvik Helsesenter er nå ferdig og klar for innflytting. Førstkommende onsdag skal legekontor, helsestasjon i Rørvik og flere til være på plass i nye lokaler i nybygde Rørvik Helsesenter. Tirsdag kunne alle som ønsket det få en omvisning i de nye og moderne lokalene.

 

Utbyggingen av Rørvik Helsesenter er den største enkeltsatsingen til Vikna kommune og har en kostnadsramme på rundt 170 millioner kroner. Nybygget vil både samle flere tjenester som jobber med helse og forebygging, samtidig gi de som er ansatt og brukere mer moderne og egnede lokaler enn de har hatt fram til nå. Dette er en del av satsingen «Helse for framtida» i Vikna.

Klikk for stort bildeDe to øverste etasjene på nybygget inneholder til sammen 17 omsorgsboliger. Alle utstyrt med soverom, bad og en kjøkkenkrok. Det blir døgnbemanning i forbindelse med leilighetene og de tildeles til innbyggere som har behov for denne typen leilighet.

 

Mandag og tirsdag kommende uke er satt av til flytting for legekontor, helsestasjon og psykiatritjenesten fra det gamle helsehuset og over til det nye. Onsdag skal de være operativ i nye lokaler.

Rett etter at flyttingen er gjennomført så vil rivingen av det gamle bygget starte. Dette for å gi plass til ny parkeringsplass, samt at det skal graves ned en vanntank for sprinkleranlegget i nybygget.

Vanntanken må på grunn av brannsikkerheten være på plass før de 17 omsorgsboligene i de to øverste etasjene på bygget kan tas i bruk. I den nederste etasjen blir det nye lokaler for legene i Rørvik. Her er det åtte legekontor, samt laboratorium, røntgenrom, dialyserom og andre nødvendige rom. I etasjen over skal blant annet helsestasjonen, fysioterapi og ergoterapi. Her blir det også plass for den kombinerte kafeen og kantina «Kafé Vikna» som skal kunne brukes av alle som besøker, jobber eller bor i bygget.Klikk for stort bildeKafé Vikna skal bli den nye møteplassen i bygget. Dette er en kombinert kantine, spiserom og åpen kafé.

 

Ombygging

Rørvik Helsesenter blir bygd sammen med Sykestua. Også deler av denne er ombygd eller skal ombygges i forbindelse med «Helse for framtida». Helsesenteret er del to i «Helse for Framtida». Del en var ombygging av det gamle vaskeriet til nye lokaler for hjemmebaserte tjenester i Vikna.

I tillegg til nybygget så er det nå også klart med nye lokaler for barnevernet. Disse skal inn i en ombygd del av det gamle bygget.

Det skal også bygges om deler av den gamle bygningen til nye kontorer for helsevesenet.

Klikk for stort bildeDette blir det nye dialyserommet. Lokalet som har vært brukt til dette fram til nå inne på den gamle sykestua skal bygges om til ny bruk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Omvisning

Tirsdag denne uka var det omvisning i bygget for alle interesserte. De som tok turen innom var fornøyd med det de fikk se, og nå er helsesenteret klart for bruk. De som har hatt tilhold i det gamle helsebygget ser i alle fall fram til å få bedre og mer egnede lokaler, og nybygget vil også gi bedre tjenester for brukerne.

Klikk for stort bildeAnne Ruth Jangaard har vært prosjektleder for Helse for framtida. Tirsdag kunne hun vise rundt i nybygget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her kan du bli med inn i det nye bygget.