Støtter frivillighetens bli kjent-arbeid

Klikk for stort bildeSonglaget Njård som sammen med Kolvereid Mannskor inviterer til forestillingen "Måne over Nærøysund" er blant de som får støtte fra Bli kjent-fondet som deles ut i forbindelse med Nærøysundfestivalen.

Når Nærøysund kommune nå nærmer seg så skal dette markeres med en egen Nærøysundfestival i september. Prosjektledelsen for Nærøysund kommune har gitt støtte til lag og foreninger som bidrar med arrangement i løpet av festivalperioden.

 

For å markere at det den 22. september er 100 dager igjen til Nærøysund kommune er en realitet så har prosjektledelsen for Nærøysund kommune tatt initiativ til at det avholdes en Nærøysundfestival. Festivalen skal i tillegg til å markere at sammenslåingen nærmer seg vise litt av mangfoldet innen frivillig sektor i den nye kommunen. Målet er å involvere det som skjer av aktiviteter i Nærøysund-kommunene i perioden slutten av august og begynnelsen av oktober.

 

Mange ulike arrangement

Før sommeren ble det opprettet et Bli kjent-fond der lag og foreninger kunne søke om midler til arrangement som kan samle folk fra begge sider av Nærøysundet. Nå er midlene fordelt og mottakerne er informert. Pengene skal brukes på de arrangementene som skal holdes i festivalperioden. Det er stor variasjon blant mottakerne, fra konserter og teateraktiviteter til idrettsarrangement og turer til ulike deler av kommunen.

 

Bli kjent i hele kommunen

Nærøysund kommune blir en vidstrakt kommune. Prosjektledelsen ønsker at innbyggerne i de ulike delene av kommunen skal bli kjent med hva som finnes på andre steder enn der de bor. Derfor oppfordres flest mulig til å ta turen til flere av arrangementene som holdes litt lenger unna den grenda de hører til.

Blant de som har fått støtte er lag som arrangerer Bli kjent-turer i sitt nærmiljø. Dette blir lagt opp slik at folk kan bli bedre kjent i deler av kommunen som de kanskje ikke kjenner så godt, samt at de som bor der kan bli mer med sitt nærmiljø.

Det er fortsatt mulig å melde sin interesse for å arrangere en Bli kjent-tur i forbindelse med Nærøysundfestivalen eller videre utover høsten. Dette er en god mulighet til å vise fram sitt nærområde.

 

Mottakerne

17 ulike aktører har fått støtte gjennom Bli kjent-fondet. Under kan du se hvor mye hver enkelt fikk og til hvilke arrangement.

Søker

Formål

Tildelt sum

Rørvik Gospelkor

Konsert i Norveg

10 000

De Talentløse

Fotballcup for voksne

10 000

Ottersøy og omegn pensjonistlag

Bli kjent-tur til Gravvik

10 000

Gravvik Ungdomslag

Swingkurs

10 000

Gråmarka Idrettslag

Bli kjent tur til Søndagsvika

10 000

Songlaget Njård/Kolvereid Mannskor

Samarbeidsprosjekt "Måne over Nærøysund"

10 000

Mixdur

Kortreff i Kulturhuset i Nærøy

10 000

Foldereid Samfunnshus

Sjø-Saras dag

10 000

Foldereid Idrettslag/Foldereid Utmarkslag

Bli kjent tur til Grytbogen

6 000

Kolvereid skolekorps

Øvingshelg med alle barnekorps i Nærøysund

10 000

Barbroteateret

Teateraktiviteter for barn og unge

10 000

Parelius Showforening

Humorarrangement på Sopin-festivalen

10 000

Folla Hagelag

Grønn Aften

10 000

Nærforum og Havørn 4H

Kulturminnedag i Remmastrauman

10 000

Kolvereid Vel

Åpningsfest Lissbjørkneset

10 000

Sopin-festivalen

Familiearrangement

10 000

Langsundet musikkorps

Instruktørkurs

10 000

West Coast (og) Swing Nærøysund

Swingkurs

6000