Sykle på jobben starter snart

Klikk for stort bildeFolkehelsekoordinator Trond Stian Jenssen, personalkonsulent Tone Lise Bøe og folkehelsekoordinator Anne Lene Gregersen håper at flest mulig melder seg på årets utgave av Sykle til jobben-aksjonen som starter rett over påske.

Rett over påske så går startskuddet for årets «Sykle til jobben»-aksjon. Både Vikna og Nærøy er gratiskommuner der alle som ønsker kan være med uten å betale deltakeravgift.

 


Sykle til jobben-aksjonen er en årlig aksjon i regi av Bedriftsidretten. De to kommunene som skal bli Nærøysund har vært med på aksjonen i flere år, og det skal de også være med på i år.

- Det blir en felles kick off for Nærøysund den 24. april, sier folkehelsekoordinatorene i de to kommunene Anne Lene Gregersen og Trond Stian Jenssen. De håper at flest mulig av både kommunens ansatte og andre innbyggere i det som skal bli Nærøysund deltar på aksjonen.

 

Skaff deg poeng

Sykle til jobben er en trimaksjon der det er mulig å skaffe seg poeng ut fra fysisk aktivitet. Dermed blir det en del konkurranse. Kolleger, vennegjenger og andre oppfordres til å stille lag i Sykle til jobben-aksjonen. Det er også mulig å stille som individuell deltaker.

- Det er ikke sånn at det bare er sykling til jobben som teller. All form for fysisk aktivitet teller, sier Anne Lene Gregersen. Det kan være alt fra en gåtur, et besøk på treningssenteret eller hagearbeid. Kravet er at du må holde på minst i en halvtime. Du får ett poeng per halvtime. Det er derimot en begrensning på maks tre poeng per dag. Om du går, løper eller sykler til jobb får du uansett ett poeng, selv om du har en vei som er under en halvtime. Målet er i snitt halvannet poeng per dag i kampanjeperioden. Denne perioden varer fra 24. april til 17. juni.

 

Ordførerstøtte

Denne uken var det pressekonferanse hvor årets «Sykle til jobben»-aksjon ble presentert. Der deltok også dagens ordførere i Nærøy og Vikna. Både Steinar Aspli og Amund Hellesø mener det er viktig at innbyggerne kommer i aktivitet og at Sykle til jobben er et godt middel for å få innbyggerne i Nærøysund opp av sofaen.

- Dette er et viktig bidrag både til folkehelse og som et klimatiltak, sier nærøyordfører Steinar Aspli.

Viknaordfører Amund Hellesø sier at dette er vårens vakreste eventyr, og en flott måte å komme seg ut i aktivitet.

 

Mer informasjon om aksjonen kan du finne her:

https://www.sykletiljobben.no/

Nærøy kommune har også en egen facebookside om Sykle til jobben:

https://www.facebook.com/Sykle-til-jobben-N%C3%A6r%C3%B8y-318590669011754/

Klikk for stort bildeOrdførerne Amund Hellesø og Steinar Aspli håper at flest mulig finner fram sykkelen og deltar på året "Sykle til jobben"-aksjon. Det er for øvrig ikke nødvendig å sykle for å være med du kan gå, løpe, være på treningsstudio eller holde deg i aktivitet på andre måter. Aksjonen starter 24. april.