Variert program på Nærøysundfestivalen

Klikk for stort bilde

 

Rundt 35 arrangement fordelt på halvannen måned er med på Nærøysundfestivalen 2019. Festivalen er en god mulighet for innbyggere i nye Nærøysund å bli bedre kjent med hele sin nye kommune.

 

 

Prosjektledelsen i Nærøysund kommune har tatt initiativ til Nærøysundfestivalen. Bakgrunnen for dette er todelt. For det første skal dette være med å markere at sammenslåingen nærmer seg. Den 22. september er det kun 100 dager igjen til Nærøysund kommune er en realitet. Samtidig er dette en god mulighet for det mangfoldige lag- og foreningslivet i den nye kommunen å vise seg fram.

 

Bra deltakelse

Det har gått ut en utfordring til lag og foreninger og andre som skal ha arrangement i løpet av september og begynnelsen av oktober om å være med på festivalen. Dette er det mange som har blitt med på. Totalt står rundt 35 ulike arrangement på programoversikten.

- Dette er vi veldig fornøyd med, og vi er glad for at lag og foreninger i hele Nærøysund blir med og markerer at kommunesammenslåingen nærmer seg, sier kommunikasjonsrådgiver for Nærøysund kommune, Morten Wengstad, som har oppgaven med å koordinere festivalen.

 

Allsidig program

Festivalprogrammet viser at Nærøysund har en oppegående og aktiv frivillig sektor. På programmet står alt fra fjellturer og fotballcuper til konserter og foredrag.

- Bredden i programmet er med på å understreke at Nærøysund kommune har mye å by på, uansett hvilke interesser en måtte ha, sier Morten Wengstad, som legger til at det er en målsetning at den nye kommunen skal samarbeide med frivillig sektoren for å gjøre Nærøysund til en best mulig kommune å bo i.

- Vi håper dette skal bli starten på et godt samarbeid inn i Nærøysund, sier kommunikasjonsrådgiveren.

 

Bli kjent i hele kommunen

Arrangementene som avholdes foregår i ulike deler av Nærøysund. Dette er en unik mulighet for alle innbyggerne i den nye kommunen å bli kjent med områder de kanskje ikke har så mye kjennskap til fra før. Det er blant annet lagt opp til flere Bli kjent-turer. Det er mulig å ta seg ut på tur til Valøytind på Ytre Vikna, Remmastrauman, jettegrytene ved Galtneset ved Salsbruket, Erikfjellvatnet og Grytbogen ved Foldereid, Hundremeterskogen ved Abelvær og Søndagsvika i Gravvik.

- Vi håper nærøysundingene kan ta turen for å se nye deler av Nærøysund. Dette er en unik mulighet til å få omvisning av folk med lokal tilhørighet, sier Morten Wengstad.

 

Nye tilbud

Flere årlige arrangement som avholdes i Nærøysund-kommunene i september er også tatt inn i festivalen. Dette gjelder blant annet friluftslivets uke, Kulturminnedagene, Demensaksjonen, Follalunken og Sopin-festivalen. 

Noe helt nytt kan festivalen også bidra med. Blant annet er det planer om en fotballturnering for voksne og Sjøsaras dag på Foldereid. Fotballturneringen er for lag som ellers spiller i bedrifts- og grendeserien i regionen, samt for andre som ønsker å stille 7-er-lag. Det er foreningen De Talentløse som står bak denne cupen.

Sjøsaras dag er tilegnet en skikkelig Nærøysund-kvinne. Hun ble født på Foldereid i 1755, men er nok mest kjent for sin heroiske innsats på Sør-Gjæslingan. Det er Foldereid Grendehus SA som har tatt initiativet til å feire henne.

 

Foredrag og konserter

I løpet av festivalen blir det også mulig å lære seg noe nytt. Det blir holdt to swingkurs. I tillegg så inviteres barn og unge til teateraktiviteter i regi av Barbroteateret. Har du lyst å lære om akevitt eller hagestell må du velge mellom arrangementene som går den 27. september. Folla Aquavitforening holder foredrag med Gunnar Hoff Lysholm på Heimbrygga i Rørvik, mens Folla Hagelag har foredrag med Maria Berg Hestad.

I tillegg kan du gå på konsert eller teater, både med lokale og tilreisende aktører under festivalen. Det kan også komme noen flere innslag inn på festivalen som ennå ikke helt er avklart. 

 

Hele programmet kan du se her:

http://naroysund.info/fokusnyhet/program-for-naroysundfestivalen.12598.aspx

 

Klikk for stort bilde