Stor deltakelse i kommunevåpenkonkurranse

Klikk for stort bildeDet kom inn mange flotte forslag i idékonkurransen for nytt kommunevåpen. Her er noen av de som ble sendt inn i papirformat.

Første runde i jakten på kommunevåpen for Nærøysund kommune ble avsluttet sist fredag da fristen for å levere forslag gikk ut. Det var stor interesse for konkurransen og totalt kom det inn over 330 forslag.

 

- Vi er veldig glad for alle de spennende forslagene som har kommet inn, og er veldig imponert over kreativiteten blant bidragsyterne, sier kommunikasjonsrådgiver i Nærøysund kommune Morten Wengstad, som er en av de som skal jobbe med å finne det nye kommunevåpenet. Han legger til at det spesielt er gledelig at mange av skoleelevene i det som skal bli Nærøy og Vikna bidro med mange gode forslag. Også voksne bidragsyter kom med mange gode innspill til nytt kommunevåpen.

 

Har begynt arbeidet

Det er mulig å se alle de innkomne forslagene satt sammen i en video på Nærøysund kommunes facebookside eller på Youtube. Som en kan se der så er det enkelte motiv som går igjen hos flere forslagsstillere, det er blant annet en kombinasjon av dagens to kommunevåpen, Nærøysundbrua og andre kystrelaterte motiver som hav, fisk og båter.

Det er satt ned en arbeidsgruppe bestående av politikere, administrativt ansatte og ungdomsrepresentanter fra både Nærøy og Vikna som skal velge ut fem finalister som skal bli med i en finalerunde i jakten på kommunevåpenet. Gruppen hadde møte denne uken for å gå igjennom alle de innkomne forslagene og kutte ned listen noe.

 

Presenteres på Skreifestivalen

Etter at arbeidsgruppen gikk gjennom forslagene og opprettet en såkalt «shortlist» med de mest interessante forslagene så har prosjektledelsen vært i kontakt med designerne Kasia Dyna og Snorre Tørriseng som har kommet med sine faglige innspill om forslagene. De har blant annet gitt råd om potensial og symbolikk i forslagene. Den første delen av kommunevåpenkonkurransen har vært en idékonkurranse hvor det har vært potensialet og ideen som har vært viktigst.

Nå skal arbeidsgruppas medlemmer jobbe med forslagene hver for seg og møtes igjen den 26. mars. Målet er å ha klar de fem finalistene samme uke, og så vil de bli presentert i forbindelse med årets Skreifestival den 30. mars.

 

Under kan du se forslagene som har kommet inn.