Den pågående kommunesammenslåingen er ikke første gang flere enheter er slått sammen og blitt døpt til Nærøysund. Allerede i 2005 oppsto Nærøysundet skole som resultat av sammenslåing av tre skolekretser. Nå får en satse på at nye Nærøysund kommune blir like vellykket som etableringen av skolen.

 

 

Nærøysund kommune og Nav Stat er enige om at Nav-kontoret i Nærøysund kommune skal plasseres på Kolvereid.

 

Om knapt et år så flytter Nærøy folkebibliotek inn i sine nye lokaler. Da blir de samlokalisert med skolene på Kolvereid. Den første delen av det nye bygget begynner nå å ta form, og det er i denne delen biblioteket skal holde til.

 

Selv i disse sammenslåingstider så er det ikke å komme bort fra at det opp gjennom årene har vært litt vennskapelig rivalisering mellom Nærøy og Vikna kommuner på ulike områder. Nå er det for siste gang snart klart for å avgjøre hvilken kommunes ansatte og innbyggere som er best til å komme seg ut i aktivitet.

 

Det er nå klart hvilke roller de to rådmennene i Nærøy og Vikna skal ha etter sammenslåingen. Det samme gjelder de andre i toppledelsen som tidligere ikke er innplassert i Nærøysund kommune.

 

 

- Jeg bruker å si at det å jobbe i barnehage er den lykkeligste jobben i verden. Det gir mye å se all gleden hos barn og foreldre, sier styrer i Tårnet barnehage Lise Laugen. Her trives både voksne og barn.

I fjor tok Hjemmetjenesten i Vikna i bruk det gamle vaskerilokalet på Rørvik sykestue til sin base. Det ga godt utgangspunkt for arbeidet til de nesten 70 ansatte ved enheten. Samtidig markerte det steg én i prosjektet «Helse for framtida» i Vikna.  

 

 

Ved sist månedsskifte så tok voksenopplæringen og flyktningetjenestene i Vikna kommune i bruk sitt helt nye bygg. De ansatte og elevene i voksenopplæringen trives godt i sine nye lokaler som er mer egnet for deres bruk enn de tidligere lokalene. Samtidig er for første gang voksenopplæringen og flyktningetjenesten i Vikna samlet under samme tak.

 

Når Vikna og Nærøy blir Nærøysund kommune 1. januar 2020 så vil også alle eiendommene i Vikna få nye gårds- og bruksnummer. Dette for å sikre unike gårdsnummer på alle eiendommene i den nye kommunen.

Valgstyret for Nærøysund kommune ønsker å legge til rette for at flere ungdommer skal avgi stemme ved valget. Derfor planlegges det en dag med muligheter for forhåndsstemming på Ytre Namdal videregående skole og Val videregående skole. Det blir også mulighet å stemme fram til klokken 20.00 på Kolvereid og Rørvik på valgdagen.