Fredag fikk eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug en innføring i eldreomsorgen i Nærøysund kommune. Ministeren besøkte flere av eldreinstitusjonene både på Rørvik og Kolvereid.

Den 9. september er det klart for tidenes første kommunevalg i Nærøysund kommune, samt at det for første gang skal være fylkestingsvalg for et samlet Trøndelag. Her får du en liten innføring i regler og rettigheter i forbindelse med årets lokalvalg.

Nå er forhåndsstemmingen i gang. Husk å ta med legitimasjon dersom du skal stemme på forhånd. Du kan stemme på begge kommunehusene, samt at det blir mulig å stemme på institusjonene og de videregående skolene i kommunen på datoer du finner under. 

 

I løpet av september så skal det markeres at sammenslåingen som skal gi Nærøysund kommune nærmer seg. Dette skjer med Nærøysundfestivalen. Festivalen tyvstarter derimot allerede 21. august med en bli kjent-tur til Gravvik. Det er Ottersøy og omegn pensjonistlag som inviterer med seg eldre fra hele nykommunen på en felles busstur.

Når Nærøysund kommune nå nærmer seg så skal dette markeres med en egen Nærøysundfestival i september. Prosjektledelsen for Nærøysund kommune har gitt støtte til lag og foreninger som bidrar med arrangement i løpet av festivalperioden.

 

Med to prestisjetunge priser til matprodusenter fra Nærøysund kommune samt mange deltakende bedrifter på tidenes første Namdalstelt på Trøndersk matfestival i Trondheim så viste Nærøysund kommune at vi er en stor og viktig matkommune i Trøndelag.

 

Nå kan du stemme til kommune- og fylkestingsvalget gjennom ordningen med tidligstemmegivning. 

 

Det nærmer seg høytid for quiz-arrangement i Nærøysund-kommunene. Det er nå mulig å gjøre seg til Nærøysund-mester i quiz. Flere av quiz-arrangementene i den nye kommunen er med på sommerens Nærøysund-serie i quiz.

Straks starter de ungdommene som har Strandrydding i Ytre Namdal som sin sommerjobb sitt oppdrag. Behovet for rydding i strandsonen i hele regionen er fortsatt til stede. Torsdag var ordfører, rådmann og landbrukssjef i Vikna på befaring i området nordvest i kommunen. Ordfører Amund Hellesø ønsker en profesjonalisering av strandryddingen og muligheten til å rydde også i fredningsområdene.

 

Nå kan hvem som helst låne sports- og fritidsutstyr fra Nærøysunds kommunes BUA-ordning. Torsdag var det høytidelig åpning av BUA Nærøysund som skal være et viktig bidrag til folkehelsen.