Nå kan du søke om å jakte elg i Grytbogen

Nå har lokale jaktlag mulighet til å søke om jaktperiode på den kommunale skogseiendommen i Grytbogen. Søknadsfristen er 8. mai.

Jaktterrenget i Grytbogen er tilgjengelig for tre lokale jaktlag høsten 2024. Her fra hytta ved Erikfjellvatnet.

 

Denne gang lyses jaktperiodene i Grytbogen ut for ett år. Kommunen er inne i en prosess der skogseiendommen vurderes lagt ut for salg. Dette kan dermed bli siste mulighet for lokale jaktlag å få denne unike muligheten til å jakte i det flotte skogsterrenget helt nordøst i Nærøysund.

Det lyses ut tre jaktperioder mellom 25. september og 21. oktober. De endelige kvotene for 2024 er ikke satt, men hvert lag kan forvente seg å ta ut 3-4 elg. Elgjakta i Grytbogen er erfaringsmessig vellykket.

– Det er et godt jaktterreng, samtidig må man påregne å gå en del, sier rådgiver i Nærøysund kommune Egil Solstad.

De lagene som søker om jakt må i hovedsak bestå av personer bosatt i Nærøysund kommune. Se hele reglementet under.  Jaktlagene disponerer alle kommunens bygg på eiendommen, samt båt i perioden man leier.

Det vil bli utført trekning mellom lagene som melder sin interesse.

 

Søknadsskjema 2024 (DOC, 28 kB)

 

REGLER ELGJAKT GRYTBOGEN 2024

 

1. Elgjakten leies ut til etablerte jaktlag for jaktsesongen 2024. Det annonseres i Ytringen samt på kommunens hjemmeside og Facebook-side.

 

2. Jakten deles på tre jaktlag med følgende perioder.

 

  • 1. Periode: f.o.m. 25.09. t.o.m. 01.10.
  • 2. Periode: f.o.m. 02.10. t.o.m. 11.10.
  • 3. Periode: f.o.m. 12.10 t.o.m. 21.10.

 

Jakttiden f.o.m. 22.10 disponeres av kommunen. Jaktlag som ikke har felt kvoten kan få tilbud om mer jakte. Det kan organiseres jakt med jegere fra flere av jaktlagene. Hvis det er liten interesse for oppsopjakt kan kommunen organisere jakt med andre jegere.

 

3. Jaktlaget må være etablert ved søknad og skal bestå av min 5 personer med gevær. Elgjakt i Grytbogen er forbeholdt jaktlag fra Nærøysund kommune, men det kan være inntil to jegere på laget som er bosatt utenfor kommunen. Det er registrert adresse i folkeregisteret som avgjør om jegeren er innenbygds eller ikke. Hvis det ikke er tilstrekkelig interesse blant innenbygds jaktlag åpnes det for utenbygds jaktlag.

 

4. En jeger kan kun oppføres på ett jaktlag.

 

5. Jaktleder er ansvarlig for jaktlaget og kontaktperson opp mot kommunen, vedkommende må ha deltatt på elgjakt minst 3 sesonger og ha fylt 21 år.

 

6. Kvoten fordeles på periodene når tildeling er gjort av Foldereid utmarkslag. De siste årene har kvoten vært 13 dyr, men det kan bli en nedgang i år. Kommunen forbeholder seg retten til å gjøre endringer i fordelingen under jakta, f.eks. ved særlig uheldig uttak/feilskyting.

 

7. Grunnavgiften er 4000 kroner pr. dyr, inkl. mva. Fellingsavgiften fastsettes av kommunen i ht Forskrift om kommunale og fylkeskommunale viltfond og fellingsavgift for elg og hjort. Grunnavgift og fellingsavgift faktureres av kommunen og betales på forskudd. Når jaktlaget som har betalt grunnavgiften også feller dyret trekkes grunnavgiften fra ved oppgjøret. Jaktlag som feller dyr et annet jaktlag har betalt grunnavgift for, betaler kilopris for dyret (i slike tilfeller beholder kommunen grunnavgiften).

 

8. Alle slakt skal veies av kommunen. Statskog sin pristabell for elg 2022 legges til grunn for oppgjøret.

 

9. Tildeling av jakt og jaktperiode skjer ved trekking blant de jaktlagene som har søkt innen den fastsatte fristen. Kommunen kan utelate jaktlag fra trekningen pga. dårlige erfaringer med lagets jaktmoral, manglende oppfølging av avtaler, f.eks. innbetaling av oppgjør. Listen over søkere kan framlegges for økonomisjefen for kommentar. Kommunen kan også på dette grunnlag utelate jaktlag fra trekningen.

 

10. Ved feilskyting kan kommunen ilegge jaktlaget en tilleggsavgift på opptil 50 kr/kg. Tilleggsavgiftens størrelse vurderes mot sannsynligheten for at feilskytingen er gjort med overlegg. Grove tilfeller av feilskyting kan medføre reaksjon fra tildelingsområdet/sonen.

 

11. Kommunen forbeholder seg muligheten til å drive skogsarbeid og/eller annet nødvendig arbeid på eiendommen før og under jakten. Det forutsettes at dette arbeidet ikke er til vesentlig ulempe for jaktutøvelsen. Så langt det er mulig blir jaktleder orientert om slik aktivitet.

 

12. Det beregnes leie av hus, hytte og båter i Grytbogen tilsvarende 900 kr/døgn for hele perioden jaktlaget leier jaktretten, eller til tildelt kvote er felt og jaktlaget er ute av Grytbogen.

 

13. Det forutsettes at de jaktlagene som får leie jaktrett i Grytbogen er innstilt på effektiv jakt til den tildelte kvoten er felt, eller i hele perioden avtalen gjelder.

 

14. Kommunen kan si opp avtalen med jaktlag med øyeblikkelig virkning dersom det framkommer at jaktlaget gjør brudd på Viltloven eller brudd på leiekontrakten med kommunen.

 

15. Fra Kvilberget og opp til Erikfjellvatnet er det kun tillat å benytte lette beltekjøretøy. Med lette beltekjøretøy menes jernhest, elg-track, ATV med belter o.l. Kommunen har en jernhest i Grytbogen som jaktlag kan leie. 2000 kr i leie for jaktperioden til jaktlaget og 2000 i depositum.

 

16. Søknadsfrist - 8. mai 2024.

Søknad sendes Nærøysund kommune, Postboks 133, Sentrum, 7901 Rørvik eller post@naroysund.kommune.no. Kommunens søknadsskjema skal benyttes. Søknaden skal inneholde navn og bostedsadresse på jaktleder og jegere samt eier av ettersøkshund og navn og ID-nr. på ettersøkshund. Ettersøkshunden skal være registrert i ettersøksregisteret til NKK. Hvis jaktlaget ikke har egen ettersøkshund må det vedlegges skriftlig ettersøksavtale med godkjent ettersøksekvipasje

 

Søknadsskjema 2024 (DOC, 28 kB)

 

De kommunale byggene i Grytbogen er tilgjengelig for de som blir tildelt jaktperiodene.

Kontaktinformasjon

Egil Solstad
Rådgiver skogbruk
E-post
Mobil 95 90 67 02