Tok gården til barnehagen

I stedet for at alle barna i Kolvereid barnehage skulle dra ut til en gård for å møte dyr og se på traktorer ordnet man heller et gårdstun rett ved barnehagen. Torsdag 18. april hadde barnehagen besøk av geiter, hester, kalver, kaniner, høner og ender, til stor glede for alle barna.

Jan Erik Sørhaug hadde med seg to kalver på jobb i Kolvereid barnehage da det ble arrangert gårdsdag 18. april. Det var stor stas for barna i barnehagen.

 

 – Vi har fått til dette helt gratis med hjelp fra ansatte og andre bidragsytere, forteller medarbeider i Kolvereid barnehage Tove Solvang. Hagan gartneri stilte med to hester, Jan Erik Sørhaug, som selv jobber i barnehagen, tok med seg traktor og et par kalver fra hjemgården, andre ansatte hadde fått lånt ender, høner, geitekillinger og kanin. En gråtass og en firhjuling var også populære innslag.

Hagan gartneri lånte ut to hester, som skolestarterne i barnehagen fikk lov til å ri på.

– Alle barna i barnehagen kommer innom i løpet av dagen, forteller Tove Solvang. Totalt har barnehagen over 120 barn fordelt på ti avdelinger. Den siste tiden har flere av dem jobbet med dyr som tema, derfor passet det fint å få møte dyrene på nært hold. Det var stor stas å få prøve å klappe og mate dyrene, og for de eldste barna var det også mulighet til å få seg en ridetur på en av hestene.

 

 

Se flere bilder fra gårdstunet under: